© 2015 by Lemani. Proudly created with Wix.com 

  • White Facebook Icon

 Lemani is geen erotische massagepraktijk

Een Ontdekkingsreis voor je Zintuigen

Massage bij kanker

Massage kan in dit proces een  grote steun zijn

Deze massage is bedoeld voor mensen die in behandeling zijn voor kanker of waarvan de behandeling nog niet zo lang geleden beëindigd is. Omdat radio-, chemo- en hormoontherapie het lichaam zwaar belasten, is massage bij kanker een andere vorm van massage dan de klassieke.

Ook de diagnose zelf kan mentaal een zware impact op je systeem hebben, waardoor je toekomstperspectief enorm kan gaan wankelen. 

 

Om zowel het lichamelijke proces, als het mentale en emotionele te ondersteunen, in tijden waar aanraking vooral bestaat uit medische handelingen, is het belangrijk om jezelf te koesteren en te (laten) verzorgen.

Uit studies is gebleken dat aanraking van levensbelang is, het is één van de levensbehoeftes. Bij baby's bijvoorbeeld werd al aangetoond dat wanneer ze veel worden aangeraakt, ze gezonder, emotioneel rustiger en meer ontspannen zijn. Onze huid is ons primaire communicatiemiddel, ons grootste orgaan en tevens onze belangrijkste beschermer.
Vijf miljoen gevoelscellen reageren op aanraking. De zenuwuiteinden geven die signalen door aan de hersenen die op hun beurt endorfine produceren, ons gelukshormoon. De endorfine stimuleert ook het immuunsysteem waardoor genezende processen in werking worden gezet en zo angst, slaapproblemen, pijn en depressieve gevoelens zullen verminderen.

Hoewel kankermassage een mildere, zachtere vorm van aanraking is, zal door de juiste toegepaste aanraking van de massagetherapeut, die gepaard gaat met positieve aandacht, een stimulans zijn om je genezing te bevorderen, je klachten te verlichten, troost en hoop te bieden en je zelfhelend vermogen aan te spreken, wat veel sterker is dan we algemeen denken.

 

Na een zorgvuldig intakegesprek bepalen we de massage, afhankelijk van je lichamelijke conditie, klachten, de behandelfase waarin je je bevindt en uw persoonlijke behoeftes. Afhankelijk van de vermoeidheidsfactor duurt een massage gemiddeld tussen de 20 en 45 minuten. In een verdere fase kan deze duur uitgebreid worden.

 

Lig je op een palliatieve zorgafdeling en kan je je moeilijk verplaatsen, dan kom ik je een massage ter plaatse geven.

Prijzen massages bij kanker

25 minuten: €30

45 minuten: €50

60 minuten: €65

Massages aan huis

Massages kunnen ook aan huis gegeven worden (binnen een straal van ongeveer10 km), voor mensen die zich moeilijk kunnen verplaatsen. Hiervoor worden extra verplaatsingskosten aangerekend aan €0,45/km.

Indien u nog meer vragen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen. Alles is bespreekbaar!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now